bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Leer Didam kennen!

5 december 2019

Het nieuwbouwproject Kerkwijk Didam bevindt zich, zoals de naam al verraadt, in de plaats Didam. Maar wat is hier zoal te doen en wat maakt de plaats zo bijzonder? Hieronder lees je meer over een belangrijk aspect van het rijke verenigingsleven van Didam: de schutterijen.

Wist je dat Didam met zeven schutterijen de de meeste schutterijen van Europa heeft? Schuttersgilden zijn ontstaan in de 14e eeuw en hun taak was voornamelijk om lokaal de orde en veiligheid te bewaken, vergelijkbaar met wat nu de politie doet.

Tegenwoordig zijn de schutterijen vergelijkbaar met fanfares en sportverenigingen, waarbij de schuttersfeesten een fenomeen zijn, zeker ook in Didam. Deze vinden plaats bij de start van de bouwvak (in juli of augustus). Tijdens de jaarlijkse aubade – een schutterstraditie – trekken zo’n 1500 schutters door het centrum van Didam. De schutterijen zijn hiermee een belangrijk verbindend element in de stad, waar ook de jeugd in toenemende mate aan deelneemt. Kortom: echt een uniek aspect van wonen in Didam.

Wil je alle actuele informatie ontvangen over het project Kerkwijk? Schrijf je dan via de button hieronder in voor de nieuwsbrief!

 

Ik wil me inschrijven!