bus auto fiets
Menu

Locatie Kerkwijk

Waar ligt Kerkwijk in Didam en wat is er in de buurt te doen?

Over Kerkwijk Didam

Kerkwijk is de prachtige nieuwe woonwijk ten zuiden van Didam. Met de 2 laatste fases komen er 53 fraaie koopwoningen bij, met een gevarieerd aanbod in twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen. Deze laatste fases worden ontwikkeld tussen de Ruigenhoek, Scholtenstuk, Grote Huilakker en Meursweg. De kaart hieronder laat de ligging van dit nieuwbouwproject zien. Benieuwd wat de wijk en omgeving je allemaal te bieden heeft? Je leest het op deze pagina!

 

  • Natuur- en recreatiegebieden

    Kerkwijk is een ruimtelijke wijk met veel groen en volop mogelijkheden om de natuur in te gaan. Vanuit jouw droomwoning loop je direct aan de noordzijde van Kerkwijk een mooi park in. Wil jij de weidse natuur in? Je staat binnen 10 minuten fietsen in het natuur- en recreatiegebied de Nevelhorst en binnen 25 minuten fietsen in natuurgebied Bergherbos. Ook de prachtige en weidse natuur van het Montferland is niet ver weg. Van fietsen, wandelen tot watersport: hier kan het allemaal!

  • Wat zit er in de buurt?

    Als je in Kerkwijk woont, liggen alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Vlakbij Kerkwijk vind je de Brede School Didam Zuid, met daarbij ook de kinderdagopvang en de nodige sportvoorzieningen. Zin in een middagje winkelen? Het centrum van Didam is maar 3 minuten fietsen. Liever een andere stad? Je bent zo op de snelweg en binnen 2 minuten fietsen bij het station. Zo ben je met de auto of het openbaar vervoer al binnen een half uur in het bruisende centrum van Arnhem en binnen een kwartier in het gezellige Doetinchem. 

  • Wie worden je buren?

    Zoals gezegd zijn dit de laatste 2 fases van de nieuwbouwwijk Kerkwijk. De afgelopen jaren heeft het zich ontwikkeld tot een populaire wijk om te wonen, met veel starters en jonge gezinnen die zich hier vestigen en met plezier wonen. Ook kinderen voelen zich hier snel thuis, doordat het een kindvriendelijke buurt is met veel speelgelegenheid. Om een duidelijk beeld te krijgen van je nieuwe wijk en buren, raden we je aan om een keer door de wijk te lopen. Op die manier ervaar je echt hoe fijn wonen het hier is!

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staan de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven.

Naar
Centrum 3 4
Brede School Didam / IKC 3 2
Doetinchem 15 14
Natuurgebied De Nevelhorst 9 6
Arnhem 20 20
Station Didam 2 4
Emmerik 20 30

Hotspots in de buurt van Didam

Kerkwijk Didam ligt tussen de Ruigenhoek, Scholtenstuk, Grote Huilakker en Meursweg. Door de gunstige ligging is er altijd wat te doen in de buurt. Een kleine selectie van wat er in de buurt te beleven is:

Natuur- en recreatiegebied de Nevelhorst
1

Natuur- en recreatiegebied de Nevelhorst

De Nevelhorst is een prachtig natuur- en recreatiegebied. Je kan hier niet alleen heerlijk wandelen, maar ook barbecueën, fietsen, vissen en nog veel meer outdoor activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Dit mooie gebied is gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Meer informatie
Pretpark Het Land van Jan Klaassen
2

Pretpark Het Land van Jan Klaassen

Vlak bij Arnhem ligt het indoor & outdoor pretpark Het Land van Jan Klaassen. Een leuk park voor een dagje uit, een kinderfeestje of familiedag voor jong en oud. Het park heeft een buitenspeelpark, een indoorspeeltuin, een waterspeeltuin en het grootste poppentheater van Nederland. Kortom: je vindt hier volop vermaak voor iedereen!

Bekijk het park
Arnhem
3

Arnhem

Vanuit Kerkwijk Didam sta je al binnen 20 minuten in het gezellige centrum van Arnhem. Je kan hier heerlijk een dagje shoppen, een concert of theatervoorstelling bezoeken, lekker borrelen of dineren of een voetbalwedstrijd van Vitesse bezoeken. En als je liever naar de Graafschap gaat, je bent ook zo in Doetinchem.

Activiteiten in Arnhem